Liina.nu

Archive for februari, 2010

Kinesiska muren

by on feb.28, 2010, under Inlägg

Idag har vi varit en heldag på utflykt till Minggravarna, Jadecarving factory och Kinesiska muren. På kinesiska muren började det snöa kraftigt och det var jättehalt, men en bit på den gick vi (foto kommer). På vägen ner var det fullt kaos i trafiken och det var många som fick gå av och putta sina bilar/bussar. Vår minibusschafför Mr Lee skötte sig utmärkt, dock fick vi ju stå i kö eftersom de andra fordonen slirade. Nu är vi uppe på hotellrummet och jag känner mig rätt frusen.

2 Comments more...

Beijing

by on feb.28, 2010, under Inlägg

Landade igår i Beijing cirka 1,5h försenade. Ankom till det fina hotellet där de började med att försökta sälja på oss dyrare rum. På kvällen gick vi en runda på gåtatan och på en matmarknad. Den såg faktiskt rätt fräsch ut. Några var sugna på att äta orm så det kanske de gör idag. Kvällsmaten igår blev på pizzahut, ingen lysande idé av mig själv sådär i efterhand. Marcus och jag valde en meny, med i princip förrätt, huvudrätt och efterrätt. Förrätten var god, pizzan okej och efterrätten fick vi vänta på i över 30min. Tröttsamt! Sen blev det till att lägga sig i någorlunda tid eftersom vi skulle upp tidigt idag.

4 Comments more...

Unik akrobatik

by on feb.26, 2010, under Inlägg

Imorgon är det dags att åka vidare till Beijing efter en fullspäckad vecka i Shanghai. Vi har bland annat gått på shoppinggator, marknader, åkt snabbtåg och framförallt så var vi på akrobatik i förgår. Riktigt duktiga små kineser! I middags åt vi på en japansk restaurang, jättegoda jätteräkor och kycklingfilé (annat än den kinesiska med ben…). Ikväll åt vi den godaste kinesiska maten med pappas bekanta. De var duktiga på att välja ut många olika maträtter som vi plockade av. Nästa mål är kinesiska muren!

Leave a Comment :, more...

Shanghai

by on feb.22, 2010, under Inlägg

I lördags förmiddag landade vi i ett soligt Shanghai ungefär två timmar försenade efter mellanlandningen i Moskva. Förutom det gick flygningen bra. Pappa hämtade upp oss på flygplatsen och efter vi varit på hotellet så begav vi oss ut och åt och sedan umgicks vi lite på kvällen. Igår var vi bl.a på Pearl Market där det blev lite shopping och idag har vi varit i den gamla delen av Shanghai, där det kändes lite mer kinesiskt än alla skyskraporna som annars finns i Shanghai. Vi var även inne i en gammal kejsarträdgård från 1500-talet, riktigt mysigt. Vi var även uppe i Oriental Pearl, Shanghais höga tv-torn och sedan promenerade vi längs floden och åkt en båttur, dock var det dimmigt så ljusena på byggnaderna kom inte riktigt till sin rätta.

Den kinesiska maten: Nja inte riktigt i min smak hittills. Mycket konstiga maträtter med ben i och stimmigt och mycket smaskande på restaurangerna. Inte särskilt rent iheller. Då var dagens val av italiensk restaurang bättre, trots en bränd och en försenad pizza. Men idag var vi också hungriga och trötta efter 12h ute på stan.

Imorgon är det bland annat dags för Zoo.

2 Comments more...

Fjällreunion

by on feb.13, 2010, under Fart & Fest

Igår var det dags för fjällreunion för att titta på alla bilderna sedan nyårsveckan. Alla träffades hos Marcus och till mat blev det quornlasagne. Riktigt bra måste jag säga att vi lyckades med den. Det blev många skratt åt de bra och mindre bra fotona och ett superbt quiz av Tiina om vad som hänt under veckan. Vinnare: Gissa! 🙂

Leave a Comment more...

Thåström & Johnossi på Mejeriet

by on feb.13, 2010, under För örat

I onsdags var vi på och lyssnade på Thåström och Johnossi på Mejeriet i Lund. Vi tog tåget efter jobb och åt på ett ställe som heter Stäket. Det låg i källaren på en byggnad från 1500-talet, rätt mysigt. Maten var riktigt fin till bra pris. Efteråt var vi lite sugna på efterrätt men kyparna var inte på alerten så eftersom de inte kom fram och frågade blev det lite tight till konserter så vi struntade i det. Det var en bra konsert och speciellt har man fått upp smaken för Johnossi nu. Thåström var bra som alltid men jag tyckte att ljudet på Mejeriet gjorde att konserten inte var riktigt så bra som de jag såg förra året. Det slutade kl 00, vilket betydde att det blev sista tåget hem kl 01.15, alltså en lång stunds väntan ute i kylan (det fanns ju inte öppet någonstans att sitta den tiden på dygnet). Marcus hann ta en geocache också så blev han ännu mer nöjd

Leave a Comment more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...